Biografie

Robert ( geboren op 9 januari 1963 te Alkmaar) volgde de Europese School te Bergen en daarna studeerde hij economie aan de Universiteit van Amsterdam. Al op jeugdige leeftijd had hij piano- en zanglessen. Na zijn studie richtte hij zich op een carriere in de muziek. Hij won op jonge leeftijd het prestigieuze Charles Trenet concours met zijn vertolking van het Franse chanson. Dit leverde voor hem een auditie op voor de musical ‘Les Miserables’ wat resulteerde in zes jaar optreden in de musicals van Joop van den Ende. In ‘les Miserables ‘ was Robert tweemaal per week als Jean Valjean de vervanger van Henk Poort. In ‘Cyrano’ zette Robert op onnavolgbare wijze de rol van de operatenor Mont Fleury en bakker Ragueneau neer en in ‘the Phantom of the Opera’ schitterde hij zelfs in verschillende rollen, waaronder die van directeur Monsieur Firmin.

Hij componeerde ondertussen voor het Nationaal Comite 4 en 5 mei het lied ‘Hier sta ik’, dat door Pia Douwes tijdens de galavoorstelling in Carre werd uitgevoerd.
Voor de -met een ‘Zilveren Harp’- bekroonde debuut CD van Ernst Daniel Smid schreef Robert enkele liedjes, zoals ‘Ik kan het ook alleen’en ‘Je vlindert mij voorbij’. Na de musicalperiode maakte Robert de overstap naar de kleinkunst. Al jaren geïnteresseerd in en geïnspireerd door het repertoire en leven van Jacques Brel ontwikkelde Robert zich tot een karakteristieke en bevlogen vertolker van het werk van deze geniale en rebelse Belg.. Dit leidde tot een aantal optredens in het Huis met de Pilaren te Bergen (NH) in navolging van Jacques Brel in 1964. Ondertussen  kreeg hij inspiratie voor het schrijven van eigen liedjes wat in 2011 resulteerde in het uitbrengen van een hele mooie CD ‘Aan de rand van Eeuwigheid’,  geproduceerd door Piet Souer en gepresenteerd door Pia Douwes. Dit initiatief werd mede geïnitieerd door Martin en Carla van Bourgonje van hotel/restaurant Merlet te Schoorl.


Vanaf 2012 geeft Robert zijn genoten zanglessen bij o.a. Lucie Frateur en Annetje van der Meer, aangevuld met zijn eigen enorme dosis aan ervaringen en inzichten, door aan anderen in de vorm van zangles en coaching.